propoliszos méz
Webáruház

Propoliszos méz, az ízletes immunerősítő

Vannak, akik úgy gondolják, hogy az igazán finom élelmiszerek egytől-egyig egészségtelenek, a maradandó ízélményt ugyanis csak különböző mesterséges adalékokkal lehet biztosítani. Aki így vélekedik, az valószínűleg még nem tapasztalta meg a lágy aromájú propoliszos méz egészségvédő hatását. Ez a különleges méhészeti termék – a maga közel 200 összetevőjével – egyszerre tekinthető ínycsiklandó csemegének és immunrendszert erősítő készítménynek, ami számos betegség ellen is sikeresen „bevethető”.

A propoliszos méz eredményesen veszi fel a harcot a torokgyulladást okozó kórokozókkal, mi több, a torokban szétterülve és a begyulladt felülettel tartósabban érintkezve, erőteljesebben hat, mint két összetevője – a méz és a propolisz – önmagában. A magas vérnyomással küszködőknek szintén érdemes kipróbálni ezt a természetes egészségőrzőt, de húgyúti fertőzés, illetve prosztataproblémák esetén is nagy segítség lehet a napi rendszerességgel fogyasztott 1-2 kiskanálnyi propoliszos méz.

Propolisz tinktúra a természet patikájából

A természet antibiotikumaként emlegetett propolisz tinktúra növényi gyanták és méhviasz keverékéből jön létre, az apró mézkészítők csodálatos szakértelmének köszönhetően, a kaptár fertőtlenítése és kórokozóktól való védelme érdekében. Az élővilággal közvetlen kapcsolatban levő, annak kincseit értő és értékelő népi bölcsesség sok nemzedékkel ezelőtt felismerte a propolisz tinktúra szerepét a felső légúti panaszok és egyéb fertőzések, sebek, bőrproblémák orvoslásában.

Ez az ősi tudás napjainkban is hasznosítható, sőt, kifejezetten érdemes belőle táplálkozni, ha egy kiegyensúlyozott, egészséges életre vágyunk. A vásárlók minőségi termékekkel való ellátását szívügyüknek tekintő bioméhészetek – közöttük a debreceni BeoBee családi vállalkozás – felhozatalából sohasem hiányozhat a propolisz tinktúra, amit rendszerint alkoholmentes, gyermekeknek is adható változatban is beszerezhetünk. Ennek érdekében, érdemes ellátogatni az említett méhészet virtuális boltjába, ahol többféle adagolásban találjuk meg ezt a kitűnő egészségvédőt.