tequila
Webáruház

Tequila, Mexikó nemzeti itala

Ahogy a nemzetekhez rengetegféle hagyomány, elmélet, valamint előítélet köthető, úgy alkoholos tartalmú ital is. Például a magyarokhoz a pálinka, a mexikóiakhoz pedig a nagymértékű tequila fogyasztás képe társult a köztudatban. Ezzel az itallal gyakran találkozhatunk koktélokba keverve is, azonban viszonylag kevés információval rendelkezünk róla.

Nos, Mexikó nemzeti itala lényegében kék agávéból készül, aminek alkoholtartalmát, ahogy számos más italnál, lepárlással érik el. Tulajdonképpen a tequilát 3 különböző fajtába tudjuk besorolni.

Megkülönböztetjük ugyanis egymástól a tequila goldot, a silvert, valamint a reposadot. Természetesen, ahogy minden alkoholnál, úgy a tequilánál is különböző minőségű nedűket találhatunk.

A prémiumkategóriát az különbözteti meg alatta levő társaitól, hogy teljes mértékben, vagyis 100%-ban agavéból készülnek. Idesorolható például az Agavero, a Patron, az 1800, valamint a Herradura tequila is. Ezeket sóval és citrommal vagy naranccsal és fahéjjal, olykor pedig magukban fogyaszthatjuk.