készségfejlesztők
Szolgáltatás

Többféle kategóriában elérhető készségfejlesztők

A világ tele van rengeteg olyan felfedezésre váró ismerettel, amelyek megszerzése olykor nem egyszerű feladat. Fiatalként az egyik legnagyobb kihívás számunkra, hogy megtaláljuk melyik az a bizonyos út, amin haladni szeretnénk előre. Ebben a készségfejlesztők sokat tudnak segíteni. A gyakran játékos feladatok megoldásával rá lehet jönni arra, miszerint semmi sem lehetetlen. Gondoljunk csak bele, hogy egy kisgyermeknek gyakran mekkora nehézséget okoz a matematika vagy az informatika tudományának elsajátítása. Ugyanez igaz a nyelvek megismerésére, esetleg a módszertan elsajátítására.

A készségfejlesztők célja, hogy megmutassák, lehet ezt másként is csinálni, nem csupán száraz lexikális tudás bemagolásával. A különböző témájú foglalkoztatók keretében olyan feladatsorok megoldását tudjuk elvégezni, amelyek lépésről-lépésre vezetnek végig az elsőre megoldhatatlannak hitt kihívásokon. A készségfejlesztők tehát kijelölik az utat, amin végighaladva egy új világ nyílik ki a fiatalok, de akár az idősebb korosztály előtt is, akik veszik a bátorságot és fejest ugranak az ismeretek gyakran örvénylő tengerébe.

Remek szórakozást biztosítanak az angol társasjátékok

Felnőttként általában irigykedve figyeljük a fiatalokat, akik úgy sajátítanak el számukra nagyon fontos képességeket, hogy közben csak játszanak. Valójában a szórakozva történő tanulás metodikáját az angol társasjátékok szintén leutánozzák. Egyszerűen csak arról van szó, hogy olyan közösen megoldásra váró feladatok kerülnek felépítésre, amelyek során majdnem észrevétlenül bővül a szókincs, a szövegszerkesztői, mondatalkotói tudás az angol társasjátékok révén. Egy iskolapadban ülve, a tanár kritikus szemei előtt felelve egyszerűen a félelem szabhat gátat annak, hogy meg merjünk szólalni.

Egy baráti környezetben, ahol mások is hasonló szinten vannak mint mi vagy legalább segítőkészek és kijavítanak, a fejlődés sokkal egyszerűbb. Az angol társasjátékok Írország, az USA és Nagy-Britannia nevezetességeivel, szituációs és személyeket leíró feladatokkal tesznek arról, hogy megszeressük a távoli kultúra nyelvjárását.