kenőzsír
Webáruház

Vitathatatlan a kenőzsír fontossága

A fizika hatásai igen negatívan befolyásolják egy gépezet működését a megfelelő segédanyagok és adalékanyagok hiányában. A kenőzsír hasznos kiegészítőelem lehet annak érdekében, hogy a fizikai hatásokat az ember a saját előnyére fordítsa egy berendezés, gépezet, masina használata közben. De miért is kell beszélni a fizikai jelenségekről?
Ugye bármilyen nagy erőhatást kifejtő szerkezet fém alkatrészeinek az érintkezése során komoly hőhatások lépnek fel, amiket valamilyen módon kötelező csökkenteni. Ha valaki nem így tesz, nem foglalkozik ezzel a jelenséggel, bizony kockáztatja az adott berendezés épségét.

Teljesen mindegy, hogy egy autóról, benzinmotoros fűkaszáról, traktorról vagy akármilyen mechanikus gépezetről van szó, a kenőzsír megelőzi a sérüléseket, meghibásodásokat. Miből áll egy modern kenőzsír? Legfontosabb részei az alapolaj, valamilyen sűrítő anyag és többféle adalék. Az alapolaj lehet szintetikus és ásványi, míg a sűrítők lehetnek szappan vagy nem szappan alapúak. Az adalékok pedig egyedülálló jellemzőkkel bírnak.