A világ egyik legsokoldalúbb főzőedénye, a wok Kínából származik, és ma már világszerte használják. Különféle anyagból és formában készül, de ennek a kerek főzőedénynek a jellegzetes stílusa legalább annyira hasznos, mint amennyire felismerhető. A wok serpenyő egy mély, tál alakú edény ferde oldallal, ami egyenletesen osztja el a hőt.
Az erős ázsiai gyökerekkel rendelkező wok serpenyő eredete egészen a kínai Han-dinasztia idejére nyúlik vissza. Hagyományosan egy kerek fenekű, magas falú edény, bár a lapos fenekű változatok egyre népszerűbbek, mivel szabványos főzőlapokon is használhatók. Általában két oldalsó fogantyúval vagy egy hosszú fogóval rendelkeznek.
Ez az edény a hagyományos serpenyővel szemben sokkal egyenletesebben osztja el a hőt. Ennek oka a ferde oldalakkal rendelkező homorú forma, valamint az anyagának jellege. A jobb hőeloszlásnak köszönhetően kevesebb forró/hideg folt jelenik meg, és a wok gondoskodik arról, hogy egyszerre minden összetevő elkészüljön benne.