gin
Szolgáltatás

A gin világszerte ismert

Ennek a világhírű szeszesitalnak hosszú és érdekes története van. A gin rengeteg változáson ment keresztül az elmúlt évek alatt. Általában malátázatlan gabonaalapú desztillált etanolból állítják elő. Érdekesség, hogy az eljárás hasonlít a vodkához. Csupán annyi a különbség, hogy a szóban forgó nedű minimum 1 desztillációs folyamaton is keresztül megy, mielőtt a palackba és a polcra kerül.

Az újrapárlás kiemelten fontos, mivel annak során kap növényi vagy fűszeres ízesítést. Alapvetően kétféle párlatot különböztetnek meg, ami a kevert és a desztillált. A gin alkoholtartalma az Európai Unióban legalább 37,5 %. Feltalálása a hollandoknak köszönhető.

Fogyasztása citrommal vagy olajbogyóval ajánlott. Ezek a remek termékek egyáltalán nem rontják el az ízét, sőt, éppen ellenkezőleg! Hígított formában is nagyon népszerű. Ebben az esetben ásványvízzel, kólával, szódával, gyümölcslevekkel keverik. Más alkohollal is jól kombinálható. Erre a célra megfelelnek a vermutok és a likőrök. A gin sok koktél alapanyagát képezi.