heliotróp hatása
Szolgáltatás

A heliotróp hatásai valóban varázslatosak

A természet két lenyűgöző remekművet adott az emberiségnek, amelyeknek ugyanaz a nevük. Csak az egyik egy virág, a másik pedig egy kő. Az egyiknek mélykék színe van, a másiknak pedig többféle árnyalata, de szinte mindig sötét. Mind a virágot, mind a követ ősidők óta legendák övezik. A varázslatos illatú cserje kerteket és parfümöket díszít, míg az ásványi heliotróp hatása, a legenda szerint az, hogy véd a balszerencsétől és gyógyít.

A leghíresebb legenda a középkorból származik. Úgy tartják, Jézus kivégzésekor a sebeiből a vér a smaragdzöld fűre csöpögött és kővé változott. A másik változat szerint, Krisztus vére egy lándzsával mért halálos csapás után a feszület lábánál lévő zöld jáspisra folyt. Így a jáspis új külsőt kapott. A heliotróp hatásai között tartják számon azt is, hogy serkenti a szellemi tevékenységet, támogatja a szellemi munkával és felfedezésekkel foglalkozókat.

A kő pszichológiai löketet ad, amikor hiányzik a motiváció és élénkíti az elmét, a testet, amikor az ember úgy érzi, hogy a lelki erői kimerültek. A heliotróp hatása az ezoterikus világképre is kihat. Mivel a fénynek megfelelően képes változni, olyan tárgynak tekintik, ami képes diszkréten utazni a világok között. A vörös egy nagyon erős szín, a tűz és a vér színe. Sokan úgy vélik, hogy a kő vörös energiája magabiztosságot hoz.

A zöld energiája pedig erőteljes csatornája a föld életerejének, a születésnek, a fejlődésnek és a természet állandó megújulásának. A heliotróp hatása még, hogy serkenti a bátorságot, növeli a megalapozott döntések meghozatalának képességét, megvéd a veszélyektől. De csökkenti a szorongást és a stresszt is, megmenti a barátságokat, az emberek közötti kapcsolatokat.