Szolgáltatás

A kerti öntözés fontossága Fejér megyében

Ma már igazi státusznak számít egy gondozott kert, éppen ezért egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a háztulajdonosok a kertépítés fontosságára. A takarékos kerti öntözés jelenti a kerttervezés alapját, hiszen a kert akkor lesz igazán szép, ha az megfelelőképpen van öntözve. Gyakorlatias szakértőt kell hívni, aki figyelembe veszi a terület adottságait, hiszen nem létezik két egyforma kert. A talaj szerkezete nagyon befolyásolja, hogy milyen típusú kerti öntözés kerüljön beépítésre. A homok, az agyag vagy a tőzeg más-más vízelnyelő képességgel bír.

A kerti növényzet vízigénye

Locsolás során figyelembe kell venni azt is, hogy egy növény, fa vagy gyepszőnyeg mennyi vizet igényel ahhoz, hogy szépen fejlődjön. Az automata kerti öntözés előre programozható, így ezeket a paramétereket figyelembe véve végzi el a rábízott munkát. Ezzel szemben, a kézi locsolás sajnos több kárt tud okozni, mint gondolnánk, hiszen ha túllocsoljuk a füvet, akkor az hamar elkezd sárgulni. A jó kertépítő szakember figyelembe veszi azt is, hogy a kert milyen napos, árnyékos és szeles területekkel bír, majd ennek megfelelően tervezi meg a locsolórendszert.

Fejér megyében egyre népszerűbb a kertépítés

Magyarországon az utóbbi időben elég szélsőséges időjárás uralkodik és inkább a szárazság felé halad, ezért is kiemelten lényeges a takarékos öntözési rendszer kialakítása. A kertépítés Fejér megye területén népszerű szolgáltatásnak számít, hiszen az új öntözőrendszer könnyedén ráköthető a már meglévő kútra vagy esővízgyűjtő ciszternára. Üzemeltetése ennek köszönhetően sokkal olcsóbb, mintha vezetékes vízre lenne csatlakoztatva. A szakszerűen elvégzett kertépítés Fejér megye településein esőérzékelővel is el van látva, így csapadékos időben nem lép működésbe. A tökéletes rendszer jó minőségű szórófejekkel és fúvókákkal bír. Vezérlőegységének beállításait bárki azonnal el tudja sajátíatni. Környezetbarát kialakításának köszönhetően, egyre több háztartás dönt az ilyen típusú automata locsolórendszer tervezése mellett.