modern kandalló
Webáruház

A letisztult irányzatot képviseli a modern kandalló

A korszerű külsővel bíró és a 21. századi követelményeknek megfelelő működési elvre alapuló fűtőberendezések nagy népszerűségnek örvendenek hazánkban is. A minimalista stílusú modern kandalló biztosan tetszeni fog azoknak, akik inkább az egyszerűbb, letisztultabb irányzatot kedvelik. Miben rejlik ennek az egyedisége?
Az ilyen berendezés tűztere nagyobb üvegfelülettel rendelkezik és az ajtója a maximalizált méretnek köszönhetően rátakar a hamuzó fiókra. Ezért is oldható meg annak az ürítése csakis akkor, ha a modern kandalló ajtója ki van nyitva. A berendezés alapfelszereltségének részét képezi a külső égési levegő rácsatlakozási lehetőség és persze a szabályzást segítő kezelő elem.

A modern kandalló teljesen belső levegő független kivitelű. Mindez azt jelenti, hogy az elsődleges, másodlagos és harmadlagos égési levegő ellátás is külső légforrásból történik. A szerkezet tűztere öntvény, az ajtó és a keret magas minőségű lemez anyagból készül.
Ami még érdekesség, hogy sok esetben az ajtó nyitásának az iránya kiválasztható, így az nyílhat balra és jobbra is, attól függően, hogy mire van szüksége az embernek. Tökéletesen passzol a modern kandalló olyan házakba, ahol a páraelszívó vagy épp a szagelszívó egy légtérbe kerül a kandallóbetéttel.

A vízteres kandalló a központi fűtés lételeme

Vannak olyan berendezések, amelyek képesek kiszolgálni a ház teljes fűtési igényét. Pontosan ilyen a vízteres kandalló, az a fatüzelésű eszköz, ami garantáltan nem okoz csalódást. A lényege a felépítésben rejlik, hiszen ez egy alsó tűztérből és egy rászerelt víztartályból áll. Igény esetén még párosítható ehhez egy alsó víztér is.
Akkor jó, ha a vízteres kandalló az utóbbi tartozékkal is rendelkezik, ha a szerkezet egy kisebb helyiségbe kerül, ahol például nem annyira fontos a magas teljesítmény. Ha már a teljesítményről van szó, a vízteres kandalló esetében beszélni lehet vízoldali és légfűtő teljesítményről.  A légfűtő a telepítés helyiségében hasznosul, a vízoldali teljesítmény pedig a különböző hőleadó egységek segítségével hasznosul.