tályog
Webáruház

A tályog otthon is kezelhető

Léteznek egészen apró, de annál bosszantóbb betegségek, amelyekkel mindenki legalább egyszer megküzd az élete során. A tályog a test szinte bármelyik területén kialakulhat és a legtöbbször fájdalommal jár. Oka a túl sok baktérium megjelenésére vezethető vissza.

Eleinte gennyes fekélyekként jelenik meg a testen és a kezelés elmulasztása komoly problémákat vonhat maga után. Gyakran jelenik meg a fog alsó részén, ebben az esetben azonban érdemes minél hamarabb fogorvoshoz fordulni. A fájdalomcsillapítók csökkenthetik a szenvedést és az aloe vera gél segíti a fertőzés visszaszorítását.

Emellett gyakran jelenik meg a bőrünkön is, ezekben az esetekben arra kell figyelnünk, hogy a fertőzött terület minél hamarabb kiszáradjon. A rendszeres zuhanyzás és a steril kötés megállítja a genny elterjedését.

Szerencsére a tályog otthon is kezelhető, a legtöbb esetben pozitívan reagál a meleg vizes borogatásra és az aloe verás gélre. Amennyiben a fájdalom hetek múlva is megmarad, érdemes orvosi véleményét kérni.