whiskey
Szolgáltatás

A whiskey érdekes története

A hordóban érlelt, gabonából készített karakteres szeszesital sokak kedvence világszerte. Természetesen a nemes whiskey az, amiről ilyen elismerően nyilatkozunk. Ahány ház, annyi szokás, szoktuk mondani és mintha ez különösen igaz lenne a whiskey esetében. A világ szinte minden pontján megvannak a kőbe vésett szabályok arról, hogyan kell elkészíteni a szóban forgó finom alkoholt.

A leghíresebb whiskey „nemzetnek” a skótok és az írek minősülnek, de igényes párlatok készülnek Amerikában és Japánban is. A szeszesital eredete egyébként az ókorba vezet minket vissza, ám a gabona, mint klasszikus alapanyag, csak az 1400-es évektől van jelen a gyártási folyamatok során.

A fennmaradt írásos emlékek szerint, a skótok egyik királya gabonából lepárlással készítette el az „élet vizét”, a whiskey-t, amit akkoriban még mézzel fűszereztek. Az azóta eltelt évek alatt a markáns szesz rengeteg változáson, fejlődésen ment keresztül. Sokan úgy vélik, hogy az ital, amit ma van szerencsénk kóstolni, minden idők legnemesebb nedűje.