whiskey
Webáruház

A whiskey őrzi az ősi hagyományokat

Bármilyen összejövetelről legyen szó, ez az ital megállja a helyét. A skót és az ír változatok mellett, az amerikai whiskey is hatalmas népszerűségnek örvend. A legismertebb típusai közé tartozik a Bourbon és a Tennessee. Az amerikai változatok készítése leginkább rozs és kukorica felhasználásával történik.

Az Egyesült Államokban az ital néhány típusának a szabályozása nem olyan szigorú, ezért az Európai Unióban ezeket nem lehet ezen a néven forgalomba hozni, illetve árusítani. Ilyenek például a kevert vagy a 3 évnél rövidebb ideig érlelt változatok. Ha minőségi whiskey kerül a poharába és belekóstol, akkor érezni fogja az évtizedek hagyományát, a precizitást, valamint a gondosságot.

Minden variációnak megvan a maga karakteres íze és a hagyománya, ezért érdemes minél többet kipróbálni. Manapság már a japánok is az élvonalban vannak az ital gyártásának tekintetében. Távol-keleti whiskey típusok között vannak igazi különlegességek is. Meg kell említeni, hogy a kanadaiak sem maradnak el ezen ital készítésében, illetve a minőségben sem.