Webáruház

Az összetartozás jelképe az eljegyzési gyűrű

Valamiért mindig ez az ékszer volt az, ami kifejezte két ember összetartozását. Hordási szokásainak története a XIX század elejéig nyúlik vissza. Akkoriban mátkagyűrűnek hívták. Az eljegyzési gyűrű hordása hagyomány.

Állítólag azért a bal kéz negyedik ujjához tartozik, mert onnan közvetlenül a szívhez vezet egy ér, ezért ez az ujj kimondottan alkalmas a szerelemmel kapcsolatos ékszer viselésére. Napjainkban jegyben járáskor a bal kézen, majd a frigy megkötésekor átkerül a jobb kéz gyűrűsujjára, ezzel megpecsételve az életre szóló választást.

Az eljegyzési gyűrű általában aranyból készül, így a színe sárga, de lehet fehér, rozé és lehet sárga-fehér is. Ezen kívül van még különbség köztük abban, hogy ékesíti kő vagy nem.

Van, aki ezt, más azt szereti, de azért léteznek gyémánt- és cirkónia kövekkel kirakott modellek is, hogy mindenki meglelje azt, amelyiket szeretné. Mielőtt szívünk hölgyének választanánk ilyet, nem árt őt óvatosan kikérdezni, hogy mit gondol, melyik eljegyzési gyűrű a legtrendibb manapság, így megtudjuk a választ.