Benzines fűkaszák széles választéka
Webáruház

Benzines fűkasza négyütemű kivitelben

Nem mindenkinek egyértelmű, hogy miben tér el a szegélyvágótól. Első ránézésre a benzines fűkasza sok mindenben hasonlít a szegélyvágóhoz, viszont a különbség leginkább a teljesítményben rejlik.

Azokon a helyeken könnyedén levághatjuk a füvet a szegélyvágóval, ahová a fűnyíró nem fért be. Ehhez elég egy egyszerű villanymotor is. A benzines fűkasza viszont egész nagy területek karbantartására is használható, mivel ebben az esetben nem egy damil végzi a fűnyírást, hanem penge vagy tárcsa.

Éppen ezen teljesítmény miatt fontos a védőfelszerelés viselete. Elsősorban a benzines fűkasza használata során fontos a szemvédővel ellátott sisak viselete. A nagy sebességgel pörgő penge bármikor feldobhat valamilyen törmeléket, ami sérülést okozhat. A fűkaszából választható a két- és négyütemű változat.

Az előbbi a megfelelő üzemanyag keverékkel hatékonyan használható és kevés karbantartást igényel, míg a négyütemű a bonyolultabb felépítésű motorral rendelkezik és nagyobb a teljesítménye. A benzines fűkasza akciós áron elérhető a szerszamkell.hu webáruházban.