büntető ügyvéd
Szolgáltatás

Büntető ügyvéd, ha védelemre van szüksége

A törvény előírja, hogy mindenkit megillet a védelem joga. A büntető ügyvéd e jogot képviseli. Társként támogatja, hogy az eljárás során az Ön érdekei maradéktalanul érvényesülhessenek és segít eligazodni a törvény kusza hálójában. A büntető ügyvéd felépíti a megfelelő védelmi stratégiát és rávilágít olyan összefüggésekre, amelyek kedvező irányba mozdítják el az ítéletet.

Sokszor apró, jelentéktelennek tűnő részletek határozzák meg, hogy a bűncselekményt hogyan minősíti a bíróság. A büntetési kategóriák között igen vékony a mezsgye. A büntető ügyvéd feladata, hogy a büntetés mértékét befolyásoló tényezők figyelembevételével a kedvezőbb kategóriába terelje az ügymenetet.

Hiszen az évek számát nézve nem mindegy, hogy a vád súlyos testi sértés vagy emberölési kísérlet. Törvényi keretek között, a megfelelő eszközökhöz folyamodva, a büntető ügyvéddel elérhető, hogy Ön az egyes perdöntő okiratokba betekintést nyerhessen, ezáltal fontos bizonyítékokhoz juthasson.

Márpedig a védekezéshez minden részletet szükséges megismerni. Egy bírósági per hosszú ideig elhúzódhat, időt, pénzt, energiát felemésztve. Egy felkészült, tapasztalt és talpraesett büntető ügyvéddel az ítéletig tartó rögös út könnyebbé válhat, lerövidülhet és kedvező befejezéssel zárható le.

Sok esetben már a tárgyalóteremben történő nyílt védekezést megelőzően sikerül tisztázni az ügyet. A bizalom pedig elsődleges prioritást élvez, az ügy minden részletében titoktartási kötelezettség köti a jogászt. A jó büntető ügyvéd hozzáállása szerint nincs reménytelen ügy, csupán kihívással teli munka.