szakácskabát
Szolgáltatás

Fehér és fekete szakácskabát

A konyha gyakran nagyon meleg munkakörnyezet és ennek megfelelően szükséges kiválasztani a csapat által viselt ruházatot is. A szakácskabát típusok között megtalálhatóak a rövid ujjú és az egyedi, lélegző hátrésszel készült darabok egyaránt. Ezeknek a modelleknek az anyaga tartós, jól bírják a mindennapi használatot.

Bár a hosszú ujjú szakácskabát melegebb, mint az előbb említett típus, de megvan az a nagy előnye, hogy képes megakadályozni vagy csökkenteni az alkart érintő forrázásos, esetleg égési balesetek hatásait. Továbbá, a kétsoros gombolás szintén praktikus célokat szolgál, mert a gombsor alatti dupla szövetréteg még jobban védi a használóját a balesetektől, másrészt pedig átgombolható, így a szennyezettebb ruhadarab kerülhet alulra, a tiszta pedig felülre.

Mivel a legtöbb szakácskabát gombjai kivehetőek, ezért könnyebb a mosás, illetve a vasalás során sem zavarnak ezek a fontos kiegészítők. A ruhadarab hagyományos színe a fehér, de egyre inkább teret hódít a fekete szakácskabát is.