fujitsu klíma
Webáruház

Fujitsu klíma, a japán hűsítő szellő

A légkondicionálók megjelenése a piacon nem olyan régi történet. Azóta viszont már annyira elterjedtek, hogy nem is lehet olyan helyet találni, ahol nincs fent legalább egy Fujitsu klíma. A gyártók több fantázianevet is kitaláltak a termékeiknek, ami legtöbb esetben elmeséli a berendezés háttértörténetét vagy legalább utal a származási helyére.

Nincs ez másképp a Fujitsu klíma esetében sem. A cég eleinte háztartási gépek készítésével foglalkozott és ezt sokáig magas minőségen űzte, majd az első hűtőberendezés 1971-ben látott napvilágot és mutatkozott be a publikum előtt. Azóta is kedvelt márka maradt a piacon, plusz a profil bővítése miatt, később légtisztító gépeket is forgalmazni kezdtek. Viszont eleinte nagy sikerük volt, kevesen ismerték a működési elvét a Fujitsu klíma dobozoknak.

Így arra hajtott minden hasonló profilú cég, hogy ezt megszerezzék. Gyárak nyíltak és sorra készültek a légkondik, gyarapodtak a konkurenciák, amelyek valójában nem voltak olyan a magas szinten, mint a japán minőség.