zászlótartó fali
Webáruház

Ideális zászlótartó fali telepítéshez

A zászlók rendkívül sokszínűek és változatosak lehetnek, ahogy a tartószerkezeteik is. Ha egy zászlótartó fali telepítése a cél, mindenképpen érdemes még a tényleges munkálatok előtt néhány részletet jól átgondolni, hogy a végeredmény minden szempontból ideális legyen. Mi az első lépés?

Először is el kell dönteni, hogy hány darab, milyen típusú és méretű zászlóra van szükség. A méret és kialakítás, ideális esetben tisztán meghatározza azt is, hogy milyen hosszúságú rúd vagy rudak fognak kelleni. Kültéri telepítésben, de akár beltéren is, lehetőség van arra, hogy nemcsak egy, hanem kettő vagy akár három zászlót is ugyanazon tartóban helyezzünk el.

Beltérre leggyakrabban a padlóra helyezhető tartókat szoktuk javasolni, sárgarézből vagy műkőből, de a zászlótartó fali elhelyezésére is lehetőség van. Mindkettő lehet egy, kettő vagy egyszerre három zászló elhelyezésére alkalmas. Kültéren leggyakrabban az épületek homlokzatának falára szerelt egy, kettő vagy háromágú zászlótartókkal találkozhatunk.

Ezeknek az acélból készült alapozó réteggel és diszkrét fekete fedőfestékkel ellátott fali tartóknak a felszerelése nem bonyolult, mégis szakértelmet igénylő feladat. Ahhoz ugyanis, hogy Ön sokáig gyönyörködhessen a kiválasztott zászlóban, a tartót olyan helyre kell szerelni, ahol egyrészt lehetővé teszi, a zászló szabad lobogását, másrészt pedig a bele helyezett zászló nem kap napi több órás tűző napsugárzást.

Ha ugyanis egy zászló folyton beleakad valami kiálló tárgyba vagy faágba, könnyen elszakadhat. Ha pedig rendszeresen a tűző Nap éri, az UV-sugárzás káros hatásai miatt a vártnál hamarabb kifakulhat és tönkre mehet. Ráadásul a külső homlokzatnak is el kell bírnia a zászlótartót, valamint a rudat vagy nyelet és a szeles időben lengedező zászlókat egyaránt. Segítségre van szüksége a választáshoz? Vegye fel kapcsolatot szakértőinkkel még ma!