interaktív játékok
Webáruház

Interaktív játékok a telefon helyett

A gyermekeknek a játék sokkal több, mint egyszerű időtöltés. Az interaktív játékok viszont hatékonyabbnak számítanak, feltéve, ha tudjuk használni. Ezeknek az eszközöknek van didaktikai funkciója, van tanulási funkciója is, valamint a valóság befogadásának vagy elsajátításának funkciója, ami a gyermekeknek nagyon összetett.

A picik a játékon keresztül tanulnak, felismerik, kapcsolatba kerülnek és interakcióba lépnek más gyermekekkel, ami segít nekik megismerni a környezetüket, ízlésüket, preferenciáikat és korlátaikat. Ezért fontos hangsúlyozni, hogy a játék legyen a gyermekek fő funkciója, más szóval feladata. Azonban azt is meg kell tanulniuk, amit az iskolában tanítanak nekik.

Tudjuk, hogy a mai csemeték már nagyon ügyesen bánnak a digitális eszközökkel, ami már a legkisebbekről is elmondható, azonban a kézzel fogható interaktív játékok sokkal jobb ötletnek bizonyulnak. 2 éves kor előtt próbáljuk meg teljesen elkerülni a képernyő használatát és utána is ajánlott időkorlátot beiktatni.