térdprotézis műtét izomátvágás nélkül
Szolgáltatás

Kinek ajánlott a térdpotézis műtét izomátvágás nélkül?

Egyre több ember küzd ízületi betegséggel, porckopással, ízületi gyulladással, amelyek idővel az érintett ízületek visszafordíthatatlan károsodásához vezethetnek. Ilyen súlyos esetekben csak a térdprotézis beültetés segíthet. Ma már a térdprotézis műtét izomátvágás nélkül is kivitelezhető, ami számos előnnyel rendelkezik a hagyományos, elülső feltárásból végzett beavatkozásokkal szemben.

Melyek ezek? A pácienseknek rendkívül előnyös a kisebb bemetszés, a kevesebb fájdalom, a gyorsabb és teljesebb felépülés és a teljes ízületi mozgáspályán hajlítható térd. Mindez azért lehetséges, mert a térdprotézis műtét izomátvágás nélkül egy kevésbé invazív műtéti technika.

Nem egy 15-20 cm nagyságú, hanem mindössze néhány cm-es bemetszés történik és az operáció során nem sérül a térdfeszítő ín, illetve az izomzat sem. A bemetszés után az izmok rostjait mindössze 1-2 cm-es szakaszon kell szétválasztani, amit össze is dolgozunk a műtét végén. Vajon Ön alkalmas erre a beavatkozásra?

Minden bizonnyal igen, amennyiben normál testalkatú és nem küzd jelentős súlyfelesleggel vagy nem esett át korábban térdműtéten. Kizáró ok lehet továbbá a merev X-térd, a jelentős mozgásbeszűkülés, valamint férfiak esetében a túlzott magasság, illetve a túlizmoltság is. Ha egyik sem áll fenn és a sebész javasolja, a térdprotézis műtét izomátvágás nélkül visszadhatja Önnek a mozgás szabadságát és örömét.