Csapágyak kiváló minőségben
Webáruház

Könnyen cserélhető csapágyház

Mindegy, hogy horizontális vagy vertikális beszerelésről van szó, mert a megfelelő csapágyak használatával mindkét eset könnyen kivitelezhetővé válik. A csapágyház nagy előnyt jelent a tengelyeknél, mivel támasztékként használhatóak. Viszont nem mindegy, hogy annak a bizonyos tengelynek mekkora a forgássebessége.

Ennek megfelelően kell kiválasztani az adott csapágyházat. Jelentősen csökkentik a súrlódást és olyan helyzetekben alkalmazzák ezeket, ahol az alkatrészek szimpla kenése nem lenne elegendő. Strapabíró kivitelnek számítanak az NTN-SNR webáruházban található termékek, viszont időnként ezek is karbantartásra szorulnak.

Hogyha nem szeretnénk túl gyakran a csapágyház cseréjével foglalkozni, akkor gondoskodjunk a megfelelő kenésről, mert így sokkal lassabban fognak tönkremenni! Bár nagyrészt zárt rendszerekről van szó, bizonyos esetekben a víz itt is utat törhet magának és tönkreteheti azt.

Megfelelő arányú kenőanyag nélkül a csapágy is tönkre fog menni, mivel a forgásnak köszönhetően túlhevül és elkopik. Könnyen észre lehet venni, amikor már nem jó egy csapágyház. Hogyha eljött a csere ideje, akkor jól érezhetően a tengely nehezebben, akadozva fog forogni, esetleg ez a mozgás valamilyen morgó, kattogó hang kíséretében történik. Ebben az esetben szinte biztosan el kell látogatnunk az ntnsnr.hu weboldalra, ahonnan be kell szerezzük a megfelelő csapágyházat. A pontos méretek megadásával gyorsan meg lehet találni a szükséges típust, de elég 1 mm eltérés és máris nem fog illeszkedni az újonnan beszerzett alkatrész.