jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó
Szolgáltatás

Létezik jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó?

Vidéki településeken számtalanszor találkozhatunk az idősebb generáció képviselőivel, akik előszeretettel használnak elektromos járműveket a közlekedéshez, feltehetően a vezetéshez szükséges iratok hiányában. A kérdés nagyon is jogos, csupán városi mítosz volna a jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó?

Kétséget kizáróan kijelenthető: a KRESZ szerint ilyen gépjármű nem létezik, azok a modellek ugyanis, amelyek gázkarral bírhatóak önálló mozgásra, a megfelelő dokumentumok hiányában nem vezethetők úgy, hogy szabályt ne sértenénk. A fenti példára csak az lehet a magyarázat, miszerint a rendőrség egyelőre hajlamos szemet hunyni ezen esetek fölött, viszont, ha nem szeretnénk törvénybeütköző tevékenységbe bonyolódni, ne bagatellizáljuk el a kérdést!

Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó tehát nincs! Azok a kereskedők, akik mégis így hirdetik meg az eladni kívánt termékeket, nagy valószínűséggel félrevezetik a vásárlókat, ugyanis AM vagy B jogosítvány megszerzése szükségeltetik.