bor
Webáruház

Milyen ételhez milyen bor illik?

Az idrinks.hu webshopban kényelmesen navigálhat több száz eredeti italfajta között, amelyek a klasszikus vörösboroktól és fehérboroktól kezdve, az egyre népszerűbb rozékig és másokig terjednek. A konkrét tételeket tudatosan kereső vásárlóknak részletes osztályozást biztosítottunk, ahol minden bor mellé odakerült a fajtája, az évjárata, illetve a származási országa.

Számos vásárlónkat érdekli, hogy melyik bor melyik ételhez illik? Általánosságban elmondható, hogy a fehérborok zöldségekhez, salátákhoz és szárnyas ételekhez ajánlhatóak. A rozé borok jól illenek a baromfiból, sertéshúsból és bárányhúsból készült ételekhez, valamint a grillezett vagy füstölt finomságokhoz.

Ezek halakkal és tenger gyümölcseivel, valamint sajttal is sikeresen tálalhatóak. A vörösborokat halakhoz, marhahúshoz, vadhúshoz, valamint sertéshúshoz, baromfihúshoz és gombás ételekhez illik felszolgálni. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a részletes besorolás sokkal bonyolultabb. A bor rajongóinak szóló szakirodalom bővebben kifejti a témát.