amigurumi fonal
Webáruház

Milyen valójában az amigurumi fonal?

Amikor valaki elkezd figurákat horgolni, általában felmerül kérdésként, hogy vajon milyen típusú szál alkalmas ezek készítéséhez. Az amigurumi fonal jellemzően pamutból készül, mert ez strapabíró, természetes és nem bolyhosodik. Ezen belül is preferált a mercerizált típus. A mercerezés során a szálakat vegyi kezelésnek vetik alá, aminek eredményeképp azok fényesebbek lesznek a hagyományos pamutnál.

Ezen kívül az amigurumi fonal így hatékonyabban ellenáll a penésznek és a dohos szagoknak, erősebbé és könnyebben festhetővé válik, jobban megtartja a formáját és kevésbé ugrik össze. Készíthetünk kedves és vicces figurákat gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, temérdek leírás és videó segít minket a fejlődésben.

Gyűjtsünk ötleteket, szerezzük be a horgolási kellékeket és már meg is kezdődhet a szórakoztató és fejlesztő tevékenység. Elképesztő és változatos amigurumi fonal kínálattal találkozhatunk a kínálatban. Semmi nem képez akadályt ahhoz, hogy igazán egyedi karaktereket alkothassunk meg a két kezünk munkájával.