brandy
Webáruház

Minőségi, több éves brandy

A borhoz hasonlóan, a belőle készült párlatokból is a több évig érlelt az igazi. Persze az is számít, hogy miként érlelik és milyen alapanyagból készül a brandy. Ez nagymértékben meghatározza az árát, hiszen nem mindegy, hogy néhány évig vagy néhány tíz évig kezelik az adott italt.

A brandy aromájánál a kora meghatározó. Éppen ezért, akik igazán kedvelik, ezért az ínyencségért hajlandók pénzt áldozni. A kedvező ár fogalma bizonyos keretek között mozog, hiszen a 10 vagy 30 éves italt nem lehet fillérekért eladni. Ezt a vásárlók is tudják. Aki az olcsóbb árkategóriában szeretne vásárolni, annak be kell érnie a 10 év alatti italokkal, amelyek között szintén lehet kiválókat találni.

A brandy jellegzetes aranybarna színe azonban minden italra jellemző. A gyártási és érlelési folyamat, valamint a bor termelésének helye különbözteti meg a brandyt és a cognacot. Az ízükben is állítólag van különbség, de ezt az ital címkéje nélkül kevesen tudják biztonsággal eldönteni. A laikusoknak azt ajánlják, hogy érdemes a fiatalabb évjáratokkal kezdeni.