búvárszivattyúk
Szolgáltatás

Mire figyeljünk a búvárszivattyúk alkalmazásánál?

Mielőtt megkezdődne a kertben a veteményezés, mindenképpen érdemes alaposan felkészülni az esetleges száraz időszakokban keletkező károk enyhítésére. Ezen problémák mérséklésére általában öntözőrendszerek vannak kiépítve. A búvárszivattyúk kiemelkedő teljesítményük révén, könnyedén kiszolgálják az igényeket, de vannak olyan esetek, amikor érdemes odafigyelni az alkalmazásukra. Gyakori kérdés, hogy a készülék a téli időszakban ki van-e téve a fagyás veszélyének.

Sokan nem szokták felhúzni a kutakból, hanem ott hagyják egész évben. A búvárszivattyúk amennyiben folyamatosan víz alatt vannak és általában több méter mélyen, akkor védettek az ilyen jellegű sérülésektől. Leginkább a csővezeték van kitéve fagydugó keletkezésének, amire érdemes figyelni és ezt a jelenséget megelőzni.

Fontos még, hogy a búvárszivattyúk ne kerüljenek a kút aljára, mert ott belepheti azokat az iszap és teljesen eltömődnek. Az öntözőrendszer beindítása előtt megéri egy alaposabb felülvizsgáltatott tartani, hogy minden a megfelelő módon üzemel. A szivattyuszaki.hu oldalon hasznos tippeket találunk a búvárszivattyúk célirányos üzemeltetéséhez.