Webáruház

Munkásnadrág sok zsebbel

A munkavédelmi cipőknek számos előírásnak kell eleget tenniük a biztonságos munkavégzés érdekében. A munkásnadrág szintén speciális kialakítással rendelkezik, viszont ezzel a ruhadarabbal kapcsolatban már annyira nem szigorúak a követelmények. Mégis teljesen más egy minőségi munkásnadrágban dolgozni, mint egy olyanban, amit a mindennapok során szoktunk viselni.

Nemcsak a kényelem, hanem a tartósság szempontjából sem mindegy, hogy a kemény munkákhoz milyen nadrágot veszünk fel. Például, amikor járó- vagy padlólapokat fektetünk le, akkor elég sokat kell térdepelnünk. Ez még egy minőségi farmernadrágot is eléggé megvisel. Nagyon hamar kikopna a térd része és ezt követően kiszakadna, hogyha ilyenben szándékoznánk dolgozni.

Ráadásul kényelmetlen lenne, főleg deréktájon, hiszen elfelejthetjük a komfortos gumis kialakítással rendelkező, magasított derékrészt, mint a kantáros munkásnadrág esetében. Ezen kívül, az előnyök közé sorolható az a rengeteg zseb is, amivel el van látva általában minden munkásnadrág, attól függetlenül, hogy kantáros vagy rövid modellről van szó.

A zsebek rendkívül praktikusnak számítanak munka közben, mivel ezekben mindenféle dolog elfér, a kézi szerszámoktól kezdve egészen az kisebb alkatrészekig. Egyszerűbb benyúlni a munkásnadrág zsebébe, mint állandóan a szerszámosláda mélyén kutakodni a fázisceruzát keresve. Erős anyagból készül, ami nem szakad, mégis szabad mozgást tesz lehetővé. Olykor igen nyakatekert pozíciót kell felvennie annak a vízszerelőnek, akinek hozzá kell férnie egy szűk helyen húzódó vízcsőhöz. Ez kivitelezhetetlen volna, hogyha nem lehetne szabadon mozogni a munkásnadrágban.