Cachaca
Webáruház

Páratlan finomság a cachaca

Brazília messze földön híres az őserdőiről, az Amazonas folyóról és természetesen az egzotikus ételeiről és italoiról is. Az ország nemzeti itala a Cachaca, ami hűen képviseli a hamisítatlan latin amerikai életérzést. Az erjesztett cukornádból készült különleges nedűt az óriási ország összes részén előszeretettel fogyasztják.

Aki mindig is imádta az egyedülálló italokat, és szeretne minél többet kipróbálni, mindenképpen esélyt kell adjon ennek. Hazánkban a Cachaca a Caipirinha nevű koktél alapanyagaként ismert. A szeszen kívül, az italban helyet kap még a cukor, a jég és a lime is.

Ennek a négynek az együttese egy páratlan végeredményt ad, amit nagyon sokan előszeretettel fogyasztanak nyáron, a hatalmas kánikulában. Természetesen a szülőföldjén a Cachaca főként egy magában fogyasztott különlegesség.

Az aromás, fűszeres ital rendszerint 38-51% alkoholtartalommal bír, az íze pedig semmi máshoz nem fogható. Sőt, sokan esküdni mernek arra is, hogy két palackban sem lehet megtalálni ugyanazt az aromát és ízvilágot. A nedű karakterére hatással van az éghajlat, a talaj és a cukornád milyensége és persze a készítési eljárás is.