pedelec
Webáruház

Pedelec – kerékpározás más szemszögből

Mindmáig van egy kis fogalmi zavar az elektromos bringákkal kapcsolatban. Minden pedelec elektromos biciklinek számít, de nem minden elektromos bicikli számít pedelecnek.

A hajtás rásegítéssel működő modelleket nevezzük így, amelyek esetében muszáj pedálozni, amennyiben haladni szeretnénk. Nincs egy külön gázkar, ami lehetővé tenné az önálló haladást. Sokan a pedelec bringákra gondolnak, amikor az e-bike kifejezést használják.

Minden korosztálynak ajánlott, hiszen egy teljesen új élmény egy ilyen bringa nyergében ülni. Mozgásra késztet, mégis úgy érezhetjük, mintha általa ledőlnének azok az akadályok, amelyekkel eddig nem sikerült megküzdenünk. A fárasztó emelkedők hirtelen kisimulnak és könnyen megmászhatóvá válnak.

Mi magunk választhatjuk ki a rásegítés intenzitását. Ezáltal eldönthetjük, hogy sportosabb vagy könnyedebb stílusban szeretnénk haladni az adott szakaszon. Minden kategóriában megtalálhatóak a pedelec biciklik, a várositól az MTB-ig. A prémium kategória általában a középmotoros modelleket részesíti előnyben.