pulled pork recept
Szolgáltatás

Pulled pork recept egy családi kertipartihoz

A pullled pork egy amerikai grillétel, pontosabban az Egyesült Államok déli részének étele, ami aprított grillezett sertéshúson alapul. A pulled pork recept alapján jellemzően fa felett lassan füstölve (általában szabadban) készül el az étel, beltéri változatoknál a tűzhely kisebb fokozatait használják.

A húst ezután kézzel felaprítják, és mártással összekeverik. Kenyéren tálalhatjuk szendvicsként, vagy önmagában is fogyaszthatjuk. A pulled pork recept kimondja, hogy egy nagy holland sütőben közepes lángon melegítsünk két teáskanál olajat. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és ízesítsük sóval, borssal.

Főzzük, amíg megpuhul és enyhén megpirul, körülbelül öt percig, majd hozzáadjuk a chiliport, a köményt, a fahéjat és a cayenne-t, majd pirításig főzzük, még egy percig.  A pulled pork recept azt írja elő, hogy ezután  adjuk hozzá a sertéshúst. Pároljuk lefedve, amíg a sertéshús éppen meg nem fő és puha lesz, ez körülbelül 20 percig tart.

Közben egy közepes tálban össze kell keverni a maradék egy teáskanál olajat az egy evőkanál ecettel és a mustárral. Hozzáadjuk ezután a brokkoli szeleteket és jól összeforgatjuk.  A pulled pork receptben ezután fel kell vágni a sertéshúst egy vágódeszkán, és hagyni kell állni öt percig.

A sertéshúst két villával nagy darabokra tépkedjük, és visszatesszük a sűrített szószba, majd jól átforgatjuk, hogy bevonjuk vele. Hagyni kell állni 10 percig, hogy a sertés magába szívja a szószt. Zsemlén ezután könnyen tálalhatjuk, vagy az oldalán egy kis salátával. Ehhez a pulled pork recepthez egy 3 hüvelykes mély serpenyőre lesz szükség.