orosz vodkák
Webáruház

Stabil helyük van az ünnepi asztalon az orosz vodkáknak

Sok kultúrában valószínűleg nincs fontosabb alkohol ettől. A hangulatos házibulikon és az esküvői asztalokon ez az uralkodó szeszesital. Különösen az orosz vodkák vívták ki a megérdemelt elismerést, hiszen a világ minden táján megtalálhatóak a poharakban.

Nem csoda, hiszen az orosz vodkák gazdag hagyományokkal és történelemmel rendelkeznek. Az ital tömeges előállítása Oroszországban több évszázaddal ezelőtt kezdődött és különösen a felsőbb osztályok tagjai szerették. Az évszázadok során az orosz vodkák népszerűsége csak nőtt és az ital gyakorlatilag minden társadalmi csoportban népszerűvé vált. A magas alkoholtartalmú szeszesitalok közé tartozik. Alkoholtartalma nem csökken 37,5% alá.

Lepárlás eredményeként állítják elő, hagyományos gabonafélék felhasználásával. A lepárlás után kapott szeszt tiszta, kristályos vízzel keverik össze, így a szeszesitalt 40% körülire gyengítik. Ebben a szakaszban gyakran aromát adnak hozzá. Miután a szeszesital elkészült, azonnal palackozható és értékesíthető.