szennyvízszivattyú
Szolgáltatás

Szennyvízszivattyúk mindenféle célra

A hétköznapi élet során, de ipari szinten is előfordul, hogy felesleges, folyékony állagú masszát el kell távolítani. Erre van kifejlesztve a szennyvízszivattyú, ami kiemeli és általában egy speciálisan erre a célra készült tartályba pumpálja át a matériát. Rengeteg termék található ebben a kategóriában a kereskedelmi kínálatban.

A legegyszerűbb változatok beszerzése olyan esetben ajánlott, amikor a berendezés ritkán kerül alkalmazásra és garantáltan szilárd dolgokat nem tartalmaz a kiürítendő anyag, mint például a pincében feljövő talajvíz. Legjobban az úszóval felszerelt modellek ajánlottak erre a célra. A darálós szennyvízszivattyú már elbír a komolyabb szennyeződésekkel is, nem fog eldugulni használat közben, mert felaprítja az útjába kerülő dolgokat és ilyen állagban továbbítja a csőbe.

Olyan esetekben, amikor előzetes mechanikai tisztításra nem került sor, a szálas anyagtartalomra kifejlesztett szennyvízszivattyú bevetése ajánlott, mivel ennek a gépnek a daráló része úgy van kialakítva, hogy a szennyeződés ne csavarodjon fel működés közben a késekre.