fékfolyadékok
Szolgáltatás

A fékfolyadékok elengedhetetlen biztonságtechnikai szempontból

A vezetés során a legfontosabb a biztonság. Kötelező, hogy az autó minden része kiváló állapotban legyen és itt nem kivétel a fékrendszer sem, sőt, talán ez a leglényegesebb elem. Csak a megfelelő karbantartással garantálható a tökéletes működése, amihez szorosan hozzátartoznak a fékfolyadékok. A cseréjük pedig időnként bizony halaszthatatlanná válik.
Egyáltalán nem szabad megfeledkezni erről vagy félvállról venni a szerepüket, ugyanis a fékek a verda roppant lényeges alkatrészei, főleg biztonságtechnikai szempontból. A legrosszabb, ha megpuhulnak vagy teljesen tönkremennek a tömítések, hiszen ekkor a fékfolyadékok szivárogni kezdenek, ami akár katasztrofálisan is végződhet.

Két évente vagy 40 ezer kilométer megtételét követően igenis kötelező a fékfolyadékok cseréje. Azért van erre szükség, mert ezek a hidraulikus folyadékok továbbítják a fékerőt a pedáltól a fékbetétekig. Abban az esetben, ha csökken ez az erőátvitel, akkor a kocsival sokkal nehezebben lehet megállni. Mindenki megtapasztalta már, hogy mennyit jelent akár az a 10 cm is, amikor a fékezésről, a fékrendszer hatékonyságáról van szó. Gyakran pár centin múlhat egy baleset.