tonik
Szolgáltatás

A tonik rövid bemutatása

Érdemes megemlíteni, hogy ezt az italt kezdetben nem élvezeti cikként fogyasztották, hanem gyógyszerként. A tonik kesernyés íze a kininnek köszönhető. Vannak, akik egyenesen imádják, viszont mások semmi pénzért nem fogyasztanák el. A kininről tudni kell, hogy egy természetes kristályos alkaloid, ami gyulladáscsökkentő, láz- és fájdalomcsillapító hatással bír.

A 17. században malária ellen használták dél-ázsiai és afrikai területeken. Napjainkban az üzletekben számos variációban kapható tonik. Az ital kedvelőinek biztosan feltűnt már, hogy a változatok között óriási árkülönbség van. Ennek oka, hogy az olcsóbb variációk általában ízesítőszereket, míg a drágábbak valódi kinint tartalmaznak.

A tonik sokféle ízesítéssel szerezhető be, így ízlése szerint válogathat. Jól behűtve önmagában is kiváló frissítő, azonban szódával és citrusokkal kimondottan finom koktélok és limonádék készíthetőek belőle. Rengeteg gyártó kínálatában megtalálható a tonik dobozos, üveges vagy műanyag palackos kivitelben.