aminosavak
Webáruház

Ennyi mindenért felelnek az aminosavak

A szervezet csodálatosan lett megalkotva, hogy minden úgy működjön, ahogy a nagy könyvben megvan írva. Példának okáért, az aminosavak olyan fehérjék, amelyek a szervezet építőelemeiként szolgálnak, így több dologért is hálásak lehetünk neki.

A sportolók világában többször esik szó róluk, mivel segítenek elérni az álomformát. Ezek a szerves vegyületek szinte mindenhol megtalálhatóak a szervezetben, gondoskodnak az anyagcseréről és arról, hogy minden folyamat gond nélkül lejátszódjon. Érdekes, hogy a fizikai jólét mellett, a mentális állapotunkat is nagymértékben befolyásolják, így a hangulatunk mögött is ők állnak. Az aminosavak emellett a bőrünk fittségét és a haj csillogását is megoldják, tehát nyugodtan fogyaszthatjuk.

Ha természetes összetevőkre vágyunk, akkor érdemes sötét színű gyümölcsöket fogyasztani, mint például a fekete ribizlit. Ha nem tudunk több kilót beszerezni, akkor még mindig választhatjuk a különböző táplálékkiegészítőket. Ezáltal biztosan megkapjuk a szükséges napi adagot.