tágulási tartály
Szolgáltatás

Mire jó a tágulási tartály?

Bár még nyoma sincs a télnek, nem árt elgondolkodni azon, hogyan kívánjuk megoldani a fűtést, ha beköszönt a hideg szezon. Ha a fűtési rendszer modernizációján gondolkodik, a tágulási tartály témakörét sem kerülheti meg. Általánosságban kijelenthetjük, hogy ezen nélkülözhetetlen berendezésnek két típusát különböztetjük meg, a nyitott és a zárt tágulási tartályt

Míg az előbbi a régebbi típusú egységek kapcsán releváns, addig az utóbbi a modern modellek kötelező eleme. A zárt gumimembrános tágulási tartály szerepe elképesztően nagy, hiszen a kazánokban fellépő nyomást hivatott kordában tartani. Azt már az iskolás éveink alatt megtanulhattuk, hogy a forrásban lévő víz térfogata nagyobb a nem forrásban lévő vízénél.

Ha a megnövekedett hőmérséklet következtében nagyobb térfogatú fűtővíznek nem lenne elég hely, a biztonsági szelep kioldana, a kazán pedig nem működne tovább. Ezen a ponton lép a képbe a tágulási tartály, ami hatékonyan biztosítja az említett helyet. Ha szívesen olvasna még a témában, kattintson a fenti linkre!