akácméz
Webáruház

Az akácméz ízletes egészségvédő

Tudta, hogy létezik egy mézfajta, amit a magyarok aranyának neveznek? Ez nem más, mint a hungarikummá nyilvánított akácméz, ami páratlanul zamatos ízével és összetéveszthetetlen akácvirág illatával nemcsak a hazai fogyasztók körben vált igen népszerűvé.

Ez az aranyszínű mézfajta több mint száz immunerősítő anyagot tartalmaz, ásványi anyagokban, enzimekben és vitaminokban bővelkedik, így – a kulináris élvezeten túl – kiváló baktériumölő és gyulladáscsökkentő. A népi gyógyászat már hosszú ideje felismerte a felső légúti megbetegedéseket kezelő, fertőtlenítő hatását. Az akácméz gyümölcscukor tartalmának köszönhetőn, a májbetegek panaszait is képes enyhíteni, alacsony savtartalma folytán pedig azoknak is jó szolgálatot tesz, akik a gyomorsav túltermelődésére keresnek gyógyírt.

A BeoBee debreceni bioméhészet termékkínálatából természetesen az első osztályú minőségi akácméz sem hiányzik. Üveges és tubusos kiszerelésben is megtalálhatjuk ezt az egészséges és ízletes élelmiszert, utóbbi változat gyermekbarát maciformában is beszerezhető.