kerti dísznövények
Webáruház

Kerti dísznövények változatos színű levelekkel

Régen elmúltak azok az idők, amikor a kertet kizárólag zöldségtermesztésre használták. A modern kerti dísznövények a terület díszítésére, nem pedig haszonelvű funkció betöltésére szolgálnak.

Ezek kulcsfontosságú szereppel bírnak a kertépítésben és a tereprendezésben. A webáruházunkban hatalmas választék érhető el a különböző formájú, típusú, méretű és színű fajokból, amelyek az éghajlati típusok és a körülmények széles skálájához igazodnak.

A kerti dísznövények közül néhányat a mutatós lombjuk miatt termesztenek. Ezek lehetnek lombhullatók vagy olyanok is, amelyek lombozata az évszak végére élénk narancssárgára, pirosra vagy sárgára változik. Idetartoznak az örökzöldek is, amelyek egész évben zöldek maradnak. Vannak olyan kultúrák, amelyeket kizárólag a virágok miatt termesztenek.

Ezek sok zöldterület alapját képezik. A tájtervezők és a tapasztalt kertészek inkább az eltérő időszakokban virágzó kerti dísznövényeket kedvelik, amelyek lehetővé teszik, hogy a kert kora tavasztól késő őszig folyamatosan virágozzon.