bicikli világítás
Webáruház

Bicikli világítás, amit nem szabad félvállról venni

Aki autósként találkozott már valaha az úton semmiből feltűnő kivilágítatlan kerékpárossal, az soha többé nem ül fel a járgányára este bicikli világítás nélkül. A baj az, hogy a kerékpárosok sokszor önhittek, azt gondolva, hogy jól látnak ők sötétben is. Csak arra nem gondolnak egyesek, mennyire veszélyes, ha őket nem látják.

A KRESZ is világos szabályokat fogalmaz meg a bicikli világítás tekintetében. Az első fényforrás például csak fehér vagy sárga lehet, 150 méterről láthatónak kell lennie, megengedhető a villogó fény is. A hátsó világítás ezzel szemben piros és a megfelelő fényerősség itt is kötelező.

Beszerzés alkalmával ezzel jó tisztában lenni. Említeni sem kell talán, hogy a gyermekek kerékpárját megfelelő kivilágítás beszerzése nélkül haza se vigyük! A megfelelő felszereltség számunkra a legfontosabb.

A bicikli világítás kiválasztásánál a közlekedési rendszabályokon kívül, más szempontokat is figyelembe kell vennünk. Nem mindegy ugyanis, hogy városi körülmények között vagy közvilágítás nélküli útszakaszon tekerünk.