hivatalos fordítás
Webáruház

Mennyibe kerül a hivatalos fordítás?

Külföldi adminisztrációs feladatoknál sok esetben kérhetik tőlünk a benyújtott papíroknak az eredeti okirattal való egyezését tanúsító bizonyítékot. A hivatalos fordítás egy záradékkal ellátott dokumentum, amit a fordítóirodánkban is igényelhet.

Ezeket olyan intézményekhez történő benyújtáshoz kell használni, amelyek megkövetelik a fordítást végző szakember vagy cég képesítésének megerősítését, egy dokumentumnak például nagykövetséghez, vámhatósághoz stb. történő benyújtásakor.

A hivatalos fordításhoz kapcsolt záradék megerősíti, hogy a munkát arra megfelelő képesítéssel rendelkező kivitelező végezte el, akinek a tudását ellenőrizték és a fordítás minősége megfelel az általános előírásoknak. A dokumentum elkészülése után, azt előzetes jóváhagyás céljából elküldik az ügyfélnek.

A jóváhagyást követően pedig csatolják az irat másolatához vagy az eredeti példányhoz. A hivatalos fordítás költségei a célnyelvtől, a szöveg összetettségétől és a sürgősségtől függően kerül meghatározásra. A standard tarifák a weboldalon bármikor megtekinthetőek.